Γ. Κατάινεν: Να περιμένουν καλά νέα οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Γ. Κατάινεν: Να περιμένουν καλά νέα οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Την ανάγκη άμεσης εμπλοκής των ελληνικών τραπεζών στην υλοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων, και ανταγωνιστικότητας, Γιούρκι Κατάινεν.

Στο περιθώριο εκδήλωσης για το Σχέδιο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ο Φινλανδός Επίτροπος διευκρίνισε ότι τα χρήματα του ανωτέρω σχεδίου δεν είναι μόνο για μεγάλα δημόσια έργα, αλλά και για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Ελλάδα προκειμένου να διερευνήσει «τις δυνατότητες των ελληνικών τραπεζών να δανείζουν ξανά με τη στήριξη του EFSI, τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση».

«Να περιμένετε καλά νέα τις επόμενες μέρες» σε σχέση με το EFSI ήταν το μήνυμα του κ. Κατάινεν, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τις επενδύσεις περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Άλλωστε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, και μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο δημιουργίας θέσεων εργασίας στο εγγύς μέλλον.

 

Πηγή: EurActiv.gr

 Σχόλια