Γ. Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Δεν θα είναι μόνο περικοπές – εξασφαλίζει την προστασία των συνταξιούχων προς κύριες και επικουρικές

Γ. Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Δεν θα είναι μόνο περικοπές – εξασφαλίζει την προστασία των συνταξιούχων προς κύριες και επικουρικές

Την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη που να εξασφαλίζει μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης, ειδικά για μικρά και μεσαία εισοδήματα» εξέφρασε ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμυνόμενος για ακόμη μία φορά του σχεδίου του, ενώ επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις δεν πραγματοποιήθηκαν καθ’υπαγόρευση, όπως υπαινίσσεται η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν θα είναι μόνο περικοπές, αλλά εξασφαλίζει και την προστασία των συνταξιούχων τόσο ως προς τις κύριες, όσο και στις επικουρικές, σε ποσοστό 90%»,πρόσθεσε ο υπουργός, που κατέθεσε τις αναλογιστικές μελέτες στις οποίες στηρίχθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στις συναρμόδιες Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας ότι ενυπάρχει στο σχέδιο το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή με τη διαδικασία της β’ ανάγνωσης, ενώ σήμερα το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει για την ημέρα ψήφισής του στην Ολομέλεια, με όλες τις πληροφορίες πλέον να συγκλίνουν ότι αυτό θα συμβεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Πηγή: skai.grΣχόλια