Γ. Κατρούγκαλος: Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το ασφαλιστικό

Γ. Κατρούγκαλος: Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το ασφαλιστικό

Τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, σκοπεύει να παρουσιάσει και να επεξηγήσει, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο των εργασιών της Διυπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ, σήμερα και αύριο στο Παρίσι. Θέμα της Συνόδου είναι «Το μέλλον της αγοράς εργασίας».

Παράλληλα, ο υπουργός στοχεύει, μέσω διμερών συναντήσεων με Ευρωπαίους ομολόγους του, να πείσει και εξασφαλίσει την υποστήριξή τους για το νομοσχέδιο που ο ίδιος έχει ετοιμάσει:
«Είμαι εδώ για να συζητήσω σε διμερείς επαφές με συναδέλφους μου, το μεγάλο ζήτημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού» εξήγησε ο υπουργός στους δημοσιογράφους και προσέθεσε: «Θεωρούμε ότι δεν είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά θέμα ταυτότητας της ίδιας της ΕΕ. Όπως και στο παρελθόν έχουμε επιδιώξει να μεταφέρουμε το θέμα των διαπραγματεύσεων από το διμερές επίπεδο στο διεθνές, ζητώντας τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι και τώρα θέλουμε να διευρύνουμε τα στηρίγματά μας στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών», υπογράμμισε.

 Σχόλια