Γ. Κατρούγκαλος: Παράταση για το αγγελιόσημο και τις συντάξεις των ενστόλων

Γ. Κατρούγκαλος: Παράταση για το αγγελιόσημο και τις συντάξεις των ενστόλων

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο για την κατάργηση του αγγελιόσημου, όσο και για τις ρυθμίσεις που αφορούν τις συντάξεις των ενστόλων ο υπουργός Εργασίας έκανε δεκτές δύο μεταβατικές διατάξεις.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά το αγγελιόσημο ο υπουργός Εργασίας έκανε δεκτές δύο μεταβατικές διατάξεις για την αντικατάσταση του αγγελιόσημου ως πόρο του ΕΔΟΕΑΠ. Η ρύθμιση θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου του 2016, κάτι που αποτελεί «παρέκκλιση από τη μνημονιακή δέσμευση», όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ακόμη, μεταβατική περίοδος προβλέπεται και για την έναρξη ισχύος των συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων στα Σώματα Ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις από την 1η Ιουλίου αφού, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, μέχρι τότε θα έχει καταρτιστεί νέο ειδικό μισθολόγιο για εκείνους. Επιπλέον έγινε δεκτό το αίτημά τους η σύνταξη λόγω θανάτου να δίνεται με τους ίδιους όρους που δίδεται και σύνταξη λόγω ανικανότητας που ως τώρα διαφέρουν και «είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο κατά την άσκηση καθηκόντων τους».

 Σχόλια