Γ. Κύρτσος: Έμφαση στη μείωση φορολογίας, μικρομεσαίους και επενδύσεις στις προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Γ. Κύρτσος: Έμφαση στη μείωση φορολογίας, μικρομεσαίους και επενδύσεις στις προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Έμφαση στη μείωση της φορολογίας, τη δραστηριοποίηση των μικρομεσαίων και στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων επενδυτικών κεφαλαίων, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, θα δίνει το γενικό πλαίσιο της κυβερνητικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στη ΔΕΘ, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

«Θα κάνει μία τεκμηριωμένη κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, θα εξηγήσει τι ευκαιρίες χάθηκαν τέλη 2014 – αρχές 2015 και πού βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με το πού ήμασταν εκείνη την περίοδο» είπε ο κ.Κύρτσος στην εκπομπή «Πρωινό στο Πρακτορείο», εξηγώντας ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι δύσκολη, γιατί κάνει πράγματα, τα οποία έλεγε ότι δε θα κάνει και δεν ξέρει αν θα έχει και αποτέλεσμα, αλλά και η θέση της αντιπολίτευσης είναι λεπτή, γιατί η ΝΔ έχει ένα δύσκολο διαχειριστικό παρελθόν, οπότε πρέπει να το υπερβεί».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε σημαντικό βήμα ότι «έκανε μία στροφή 180 μοιρών η κυβέρνηση» με την έννοια ότι «μπορούμε πλέον να συνεννοηθούμε, αν η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε με καλούς όρους ή όχι, ενώ πριν 1,5-2 χρόνια θα τσακωνόμασταν, αν πρέπει να γίνει η ιδιωτικοποίηση ή όχι».

«Αυτό έχει τεράστια σημασία, διότι έστω και 2-3 ιδιωτικοποιήσεις να πάνε στραβά -δεν νομίζω ότι έγινε σωστή δουλειά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ- από εκεί και πέρα θα αναπτυχθεί μία δυναμική, που θα φέρει καλά οργανωμένες με καλά αποτελέσματα ιδιωτικοποιήσεις» επισήμανε ο κ. Κύρτσος, παρατηρώντας ωστόσο ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και πιστωτές περιμένουν πάρα πολλά λεφτά από τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας» και «υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας πούνε ότι δεν πιάσατε τον στόχο άρα κάντε το α’, το β’ ή το γ’». Εξέφρασε δε την ελπίδα «ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν τουλάχιστον επενδύσεις και θέσεις εργασίας σε βάθος χρόνου».Σχόλια