Γ. Μουζάλας: Η Ευρώπη δεν συζητάει έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν

Γ. Μουζάλας: Η Ευρώπη δεν συζητάει έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν

«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα από την Ευρώπη ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τίθεται από συγκεκριμένες χώρες όπως η Ουγγαρία, που φέρονται στους πρόσφυγες με τρόπο τον οποίο στηλιτεύει η Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, απαντώντας στα όσα έθιξαν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενοι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί αποβολής της Ελλάδος για μία διετία από τη συνθήκη Σέγκεν.

Στη συνέχεια τόνισε την σημασία της Σέγκεν για την Ελλάδα, απαντώντας σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως η αποχώρηση μας αυτή δεν είναι μείζονος αξίας: «προσωπική μου άποψη είναι ότι την χρειαζόμαστε».

Παράλληλα ο κ. Μουζάλας, διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα υπάρχουν ορατά αποτελέσματα και η χώρα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα.

« Η Γερμανία και η κ. Μέργκελ αναγνωρίζουν τη δουλειά που κάνουμε και είναι αντίθετοι με φράχτες. Είναι λάθος να λέμε ότι η Ευρώπη το συζητάει. Χώρες συγκεκριμένες που πάνε να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα μας το κάνουνε. Δεν μπορεί παρά η ηγεσία του τόπου να βρει τρόπο να σταθεί ενωμένη. Είναι ένα κείμενο συζήτησης αυτό που παρουσιάζεται και όχι η βάση της συζήτησης. Δεν αποτελεί θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Εν συνεχεία, διαβεβαίωσε ότι «σε 4 με 5 μέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει» ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών» και παράλληλα επισήμανε «Θα το διαχειριστούμε γρήγορα, όχι με λουλούδια ούτε με ξύλο, αλλά διαχειριστικά».Σχόλια