Γ. Πανούσης: «Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς»

Γ. Πανούσης: «Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς»

«Τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, προαναγγέλλοντας πως η χρήση τους θα περιοριστεί σημαντικά.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πανούσης, σε ερώτηση για τη χρήση χημικών στις διαδηλώσεις τόνισε ότι «αυτά πρέπει να τελειώσουν», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, όπου και οι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορων ειδών όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο. Τότε, να το εξετάσει κάποιος. Αλλά τα χημικά δεν είναι για να κυνηγάς συνταξιούχους ή εκπαιδευτικούς. Εάν έχεις μια πληροφορία ή το απρόβλεπτο, προφανώς η Αστυνομία θα είναι πέριξ του γηπέδου, αλλά όχι με όπλα. Μόνο αν γίνει κάτι ή αν υπάρχει μια πληροφορία ότι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι. Αλλά αν είναι να έχουμε Αστυνομία επειδή μαζεύεται 10.000- 15.000 κόσμος, τότε πρέπει να έχουμε Αστυνομία στην πλατεία, στη γωνία, στο γραφείο. Παντού!».

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης μίλησε και για την αποδέσμευση 1.500 – 2.000 αστυνομικών από τη φρούρηση προσώπων, εξηγώντας ότι «Ο αστυνομικός της γειτονιάς και πεζές περιπολίες προφανώς θα υπάρχουν, και η Άμεση Δράση που θα περιπολεί», ενώ πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα υπάρξει μια ελάφρυνση της φρούρησης προσώπων. Από εκεί και πέρα, 1.500- 2.000 άτομα εύκολα μπορούν να αποδεσμευτούν».


Σχόλια