Γ. Πεταλωτής για ΕΛΣΤΑΤ και τηλεοπτικές άδειες

Γ. Πεταλωτής για ΕΛΣΤΑΤ και τηλεοπτικές άδειες

Δυσχεραίνει η κατάσταση στη χώρα αντί να ξεκαθαρίζει,κλείνουν οι προοπτικές εξόδου από την κρίση, η δε κοινωνία βαθιά απογοητευμένη είτε παραιτείται είτε εθίζεται στην πρόκριση ακραίων λύσεων, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ο κ. Πεταλωτής υπογραμμίζει ότι το 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή η Ελλάδα έστελνε πλαστά στοιχεία και η ευθύνη στο σημείο αυτό επιμερίζεται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τα δεχόταν χωρίς έλεγχο.

Επισημαίνει ότι η αξιοπιστία της χώρας με τα greek statistics και την αποκάλυψη ότι το έλλειμμα δεν ήταν 3%, αλλά περίπου 16%, δημιούργησε τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρηματοδότηση από τις αγορές.

«Τώρα, το πώς βρίσκεται κατηγορούμενος ο κ. Γεωργίου ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που δημιούργησε η κυβέρνηση Παπανδρέου για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στα οικονομικά της χώρας με την πλήρη συναίνεση και συνεργασία με την ΕΕ και όχι όσοι εξαπατούσαν με τα στοιχεία και τους εταίρους και τον ελληνικό λαό με τραγικά αποτελέσματα για τη χώρα, μόνον όσοι μεθόδευσαν την παραδοξότητα αυτή θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε μια διαδικασία που θα τους γυρίσει μπούμερανγκ» επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Πεταλωτής τον χαρακτηρίζει ως άλλη μια χαμένη ευκαιρία σε έναν ευαίσθητο τομέα για ένδειξη σοβαρότητας και αντίληψης της κατάστασης που βρισκόμαστε.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Πεταλωτής για τον μύθο του «αντιμνημονίου» που δημιούργησε…πρωθυπουργούςΣχόλια