Γ.Σταθάκης: Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία από το ασφαλιστικό

Γ.Σταθάκης: Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία από το ασφαλιστικό

«Η κυβέρνηση έχει προσεγγίσει εξαιρετικά το ζήτημα του ασφαλιστικού» τόνισε ο υπουργός νωρίτερα στο MEGA. «Έχουμε μία συμπαγή θέση»  αναφορικά με τα πρόσθετα μέτρα που ενδέχεται να αξιώσει η τρόικα, σημείωσε, σχολιάζοντας: «Η διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας, ας περιμένουμε».

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να κλείσει τους κύκλους διαπραγμάτευσης με αξιόπιστο τρόπο» δήλωσε εξάλλου ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας ότι από τον Ιανουάριο έως σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί με αμοιβαία συναίνεση τρεις διαπραγματευτικοί περίοδοι.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ του «χτισίματος» της αξίας της δημόσιας περιουσίας, μέσω μικτών σχημάτων. «Αυτή είναι και η λογική του νέου ταμείου που ετοιμάζουμε» εξήγησε.

Ο υπουργός Οικονομίας εστίασε στην ανάγκη έλευσης επενδύσεων, οι οποίες για την επόμενη τετραετία εκτιμώνται σε 70 – 80 δισ. ευρώ. «Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν ένα μικρό μέρος, 3 – 4 δισ. ευρώ» διευκρίνισε.

«Χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό σοκ, χρειαζόμαστε όλα τα εργαλεία» είπε τέλος , επισημαίνοντας ότι η διάθεση των διεθνών αγορών είναι θετική.Σχόλια