Γ. Σταθάκης: «Μετά βεβαιότητας λέμε πως πλέον η ύφεση έχει μείνει πίσω»

Γ. Σταθάκης: «Μετά βεβαιότητας λέμε πως πλέον η ύφεση έχει μείνει πίσω»

Για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και για βεβαιότητα πως πλέον η ύφεση ανήκει στο παρελθόν εφόσον συνεχιστούν οι θετικές ενδείξεις, έκανε λόγο ο Υπ. Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την ομιλία του σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αποθήκη Δ΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

«Η οικονομία σταθεροποιήθηκε. Έναν χρόνο μετά είναι εμφανή τα στοιχεία σταθεροποίησης της οικονομίας. Είμαστε στο οριακό σημείο, στο οποίο μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και μετά – και εφόσον συνεχίσουν οι θετικές ενδείξεις της οικονομίας- μπορούμε να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη της οικονομίας. Ανάκαμψη, όμως, η οποία απαιτεί κι άλλα πράγματα. Η ανάκαμψη αυτή χρειάζεται υποβοήθηση», είπε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός επανέλαβε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της 81ης ΔΕΘ όταν αναφέρθηκε σε απλοποιημένες μέχρι αυτοματοποίησης διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων μέσα σε ένα 24ωρο και την αυτοαδειοδότησή τους εντός τριών ημερών, δεσμευόμενος και ο ίδιος για την υλοποίησή τους.

Ήδη, είναι στη Βουλή δύο νομοσχέδια.Το ένα προβλέπει την ηλεκτρονική ίδρυση εταιρειών μέσα από τα Επιμελητήρια και το δεύτερο αφορά στην αυτοαδειοδότηση των εταιρειών.Δηλαδή, θα ανοίγουν, θα λειτουργούν και ο έλεγχος θα έρχεται εκ των υστέρων. Η αυτοαδειοδότηση θα αρχίσει από τέσσερις σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, με πρώτο αυτόν της εστίασης και εν συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλους.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2016 σε όλη την Ελλάδα.

Ως προς τις μικρές, μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις που χρωστούν ταυτόχρονα και στο κράτος και σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, θα νομοθετηθεί η δημιουργία ενός εξωδικαστικού μηχανισμού γρήγορης διευθέτησης των χρεών αυτών.

 

Διαβάστε επίσης:

Γ. Σταθάκης: Στόχος η τόνωση των εξαγωγών και η στροφή προς τη διεθνή αγορά

Σχόλια