Γαλάτσι: 80χρονος μοίρασε μια σύνταξη στους πρόσφυγες, δίνοντας μάθημα ανθρωπιάς

Γαλάτσι: 80χρονος μοίρασε μια σύνταξη στους πρόσφυγες, δίνοντας μάθημα ανθρωπιάς

Την ιστορία ενός 80χρονου άνδρα, του κ. Παναγιώτη, που αποφάσισε να δώσει τη σύνταξή του στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Γαλάτσι, έφερε στο φως ένα οδηγός ταξί, ο Μανώλης Βιδάλης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο κ. Βιδάλης είναι οδηγός ταξί, και ο άνθρωπος που πήρε με το ταξί του τον 80χρονο για να τον μεταφέρει στο κλειστό του Γαλατσίου. Στη συνέχεια, ο οδηγός ταξί ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook αυτό που έζησε: πως είδε έναν άνθρωπο, όχι πλούσιο, έναν άνθρωπο σαν όλους τους άλλους, να πηγαίνει στο κλειστό του Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και να δίνει 400 ευρώ από τη σύνταξή του για να τους βοηθήσει.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο κ. Βιδάλης περιγράφει τη συνάντησή του με τον κ. Παναγιώτη, ο οποίος, μπαίνοντας στο ταξί του, τον ρώτησε αν γνωρίζει που βρίσκονται οι πρόσφυγες που μέχρι πρότινος ήταν στην πλατεία Βικτωρίας, και του ζήτησε να τον οδηγήσει εκεί.

Μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους, ο 80χρονος δεν είχε πει κουβέντα. Όταν έφτασαν στο Γαλάτσι, ο 80χρονος αναζήτησε τον υπεύθυνο. Ήθελε να δώσει 400 ευρώ, μια ολόκληρη σύνταξη για τους πρόσφυγες. Ο υπεύθυνος τον ενημέρωσε πως δεν μπορούσε να πάρει λεφτά, αλλά εκείνο που μπορούσε και έκανε ήταν να τον φέρει σε επαφή με τους ίδιους τους πρόσφυγες για να τους δώσει τα λεφτά. Έτσι, ο 80χρονος ζήτησε από τον υπεύθυνο να του υποδείξει τέσσερις μανάδες με πολλά παιδιά, και όταν τις συνάντησε, τους έδωσε από 100 ευρώ στην κάθε μια.

Στη συνέχεια, μπήκε στο ταξί που τον είχε οδηγήσει στο σημείο και τον περίμενε να τελειώσει, και ζήτησε από τον οδηγό να τον γυρίσει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν.

Στη διάρκεια της διαδρομής για την επιστροφή από το κλειστό του Γαλατσίου στο κέντρο, ο κ. Βιδάλης ρώτησε τον ηλικιωμένο άνδρα γιατί έκανε ό,τι έκανε. Η απάντηση του κ. Παναγιώτη ήταν ότι και οι γονείς του ήταν πρόσφυγες, είχαν φύγει από τη Σμύρνη και ότι «τους βλέπω στην τηλεόραση και τους λυπάμαι».

Τα 400 ευρώ που έδωσε στους πρόσφυγες ήταν η σύνταξη της γυναίκας του. Εκείνοι δεν είχαν ούτε αυτά. Ο κ. Παναγιώτης και η γυναίκα του έχουν ακόμη τα 600 ευρώ της δικής του σύνταξης. Με αυτά θα «βγάλουν το μήνα»…Σχόλια