Γάλλοι αστυνομικοί αναγκάζουν μουσουλμάνα σε παραλία να βγάλει το μπουρκίνι (φωτό)

Γάλλοι αστυνομικοί αναγκάζουν μουσουλμάνα σε παραλία να βγάλει το μπουρκίνι (φωτό)

Το γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες στις οποίες ένοπλοι αστυνομικοί φαίνονται να αναγκάζουν μουσουλμάνα στη Νίκαια να βγάλει το μπουρκίνι της στην παραλία, μετά τη σχετική απαγόρευση που έχει οριστεί σε 15 γαλλικές πόλεις.

Στις φωτογραφίες, η γυναίκα που βρισκόταν σε παραλία στην πόλη Promenade des Anglais, όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στις 14 Ιουλίου, είναι αρχικά ξαπλωμένη και ίσως κοιμάται, ωστόσο, οι άντρες της αστυνομίας δε διστάζουν να την ενοχλήσουν, προκειμένου να της ζητήσουν να βγάλει το μπουρκίνι της.

1

Η γυναίκα τελικά φαίνεται να αφαιρεί το μπλε μακρυμάνικο μπουρκίνι, ενώ οι αστυνομικοί της κόβουν και πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες αυτές κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δύο ημέρες αφότου μια μητέρα δύο παιδιών κατήγγειλε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο για το μπουρκίνι της σε παραλία, στις Κάννες.

«Δε φορούσε κάποιο ρούχο που σέβεται τα ήθη και εκκοσμίκευση», ήταν η εξήγηση των αστυνομικών για το πρόστιμο, όπως ακριβώς την είχαν διατυπώσει πάνω στο σημείωμα που έδωσαν στην 34χρονη μητέρα.

2

«Καθόμουν στην παραλία με την οικογένειά μου. Φορούσα απλά ένα μαντήλι, δεν είχα σκοπό να κολυμπήσω», είπε η γυναίκα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Καννών, που απαγόρευσαν το μπουρκίνι στις 28 Ιουλίου, 15 κοινότητες στη νοτιοανατολική αλλά και στη βόρεια Γαλλία, έλαβαν παρόμοια μέτρα, «εξορίζοντας» από τις παραλίες το μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες και καλύπτει όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο.

3

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LDH) και το Συλλογικό Όργανο κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία (CCIF) θεωρούν ότι η απαγόρευση του μπουρκίνι συνιστά διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

 Σχόλια