Γαλλία: 10χρονος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά 12χρονο που επιχείρησε να τον ληστέψει

Γαλλία: 10χρονος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά 12χρονο που επιχείρησε να τον ληστέψει

Ένας μαθητής ηλικίας 12 ετών τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί μπροστά από σχολείο στο Βενισιέ, κοντά στη Λυών της ανατολικής Γαλλίας, αφού τον μαχαίρωσε συμμαθητής του ηλικίας 10 ετών από τον οποίο είχε προσπαθήσει να αποσπάσει χρήματα με τη βία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και την αστυνομία.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος Ανατόλ Φρανς, όταν το θύμα «απείλησε έναν μαθητή ηλικίας 10 ετών από τον οποίο επιχείρησε να πάρει με τη βία χρήματα. Εκείνος αμύνθηκε με ένα αιχμηρό αντικείμενο», επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από την αστυνομία.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, το όπλο ήταν ένα μαχαίρι και το θύμα δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα και τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά η ζωή του δε βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Οικογενειακής Προστασίας στη Λυών, τέθηκε υπό «δικαστική κράτηση» και δεν προφυλακίστηκε, «καθώς είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η διαδικασία διαρκεί 12 ώρες και μπορεί να παραταθεί μία φορά.

Οι δύο πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν μαθητές στο σχολείο του Βενισιέ, όπου σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές αρχές έχει σπεύσει μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης.

 Σχόλια