Γαλλία: Εκατοντάδες πρόσφυγες & μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στη σήραγγα της Μάγχης

Γαλλία: Εκατοντάδες πρόσφυγες & μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στη σήραγγα της Μάγχης

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, 800 με 1.000 σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, επιχείρησαν το απόγευμα να εισέλθουν στη σήραγγα της Μάγχης, η οποία συνδέει τη Γαλλία με τη Βρετανία, στην περιοχή του Καλαί, και απαιτήθηκε η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να τους εμποδίσουν.

«Διαπιστώσαμε την παρουσία 800-1.000 μεταναστών στην περιοχή της σήραγγας», ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικοί αξιωματούχοι. Ο αριθμός αυτός χαρακτηρίστηκε «πρωτοφανής για μία ημέρα» από αστυνομική πηγή.

«Κοντά στην είσοδο της σήραγγας πολλοί μετανάστες προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επιβραδύνουν την κυκλοφορία για να ανέβουν σε φορτηγά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Παράλληλα, ένας φωτορεπόρτερ του πρακτορείου είπε ότι είδε ορισμένους να σκίζουν με κόφτες τα καλύμματα των οχημάτων και να σκαρφαλώνουν στην οροφή τους.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας που αναπτύχθηκαν στο σημείο δέχτηκαν βροχή αντικειμένων και έκαναν χρήση δακρυγόνων», ανακοίνωσε από την πλευρά της η νομαρχία, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.Σχόλια