Γαλλία: Γιγάντιο πανό με τη ναζιστική σβάστικα κάνει έξαλλους τους κατοίκους της Νίκαιας (φωτογραφίες)

Γαλλία: Γιγάντιο πανό με τη ναζιστική σβάστικα κάνει έξαλλους τους κατοίκους της Νίκαιας (φωτογραφίες)

Σύγχυση αλλά και ταραχή προκάλεσε στους κατοίκους της Νίκαιας στη Γαλλία ένα γιγάντιο κόκκινο πανό με τη ναζιστική σβάστικα που αναρτήθηκε στο κτίριο της Νομαρχίας της πόλης, για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας ταινίας για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC, μπροστά στη θέα του ξεδιπλώματος του τεράστιου υφάσματος με τον αγκυλωτό σταυρό, ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει και να διαμαρτύρεται, καθώς τίποτε γύρω τους δεν μαρτυρούσε πως επρόκειτο απλά για τις σκηνογραφικές ανάγκες ενός φιλμ, ενώ, δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που άρχισαν να… βγάζουν σέλφις μπροστά στο σύμβολο έγινε ταυτόσημο με την απόλυτη φρίκη.

Nazi-swastika-bann_3457475b

Alois_Brunner_3457363bΣκηνοθέτης της ταινίας, ο Γάλλος Christian Dugay και το νέο του κινηματογραφικό έργο με τον τίτλο «Le sac de Billes», πραγματεύεται τη δράση ενός από τους πλέον καταζητούμενους ναζί εγκληματίες τον αρχηγό των SS, Alois Brunner.

Το συγκεκριμένο κυβερνητικό κτίριο «υποδύεται» το ξενοδοχείο «Εxelcior» της Νίκαιας το οποίο, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής είχε μετατρέψει σε Αρχηγείο ο Brunner.

O ίδιος ο σκηνοθέτης δηλώνει στα βρετανικά μέσα πως για την ταινία είχε έρθει σε επαφή με την εβραϊκή κοινότητα της πόλης, προσθέτοντας πως υπάρχει ένα τεράστιο καθήκον της ανθρωπότητας να μην ξεχάσει ποτέ τις ναζιστικές θηριωδίες.


Σχόλια