Γαλλία: Η δικαιοσύνη επικύρωσε το κατηγορητήριο κατά της τράπεζας HSBC

Γαλλία: Η δικαιοσύνη επικύρωσε το κατηγορητήριο κατά της τράπεζας HSBC

Το Εφετείο του Παρισιού επικύρωσε τη Δευτέρα (1/2) το κατηγορητήριο κατά του βρετανικού ομίλου HSBC Holdings που απαγγέλθηκε τον Απρίλιο του 2015, στο πλαίσιο μιας έρευνας για φοροδιαφυγή, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση.

Η HSBC ερευνάται για συνέργεια σε φοροδιαφυγή και προσέλκυση πελατών με παράνομο τρόπο. Οι δικαστές την κατηγορούν για έλλειψη εποπτείας στην ελβετική θυγατρική της, την HSBC Private Bank, η οποία φέρεται να είχε θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα φοροδιαφυγής πλούσιων πελατών, κυρίως Γάλλων.

«Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα της διαδικασίας της έφεσης. Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε σθεναρά την εταιρία μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η HSBC Holdings Plc.

Τον Απρίλιο, οικονομικοί δικαστές επέβαλαν στην εταιρία να καταβάλει εγγύηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, όμως το ποσό αυτό μειώθηκε τον Ιούνιο στα 100 εκατομμύρια ευρώ από το εφετείο του Παρισιού.

Οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι πως η ελβετική θυγατρική, η HSBC Private Bank, πρότεινε στους πελάτες της, το 2006 και το 2007, διάφορες συναλλαγές μέσω φορολογικών παραδείσων, προκειμένου να αποκρύψουν την περιουσία τους από τη φορολογική διοίκηση.

Έχουν επίσης την πεποίθηση ότι προτάθηκαν λύσεις στους πελάτες ώστε να ξεφύγουν από την εφαρμογή μιας ευρωπαϊκής οδηγίας για τη φορολόγηση των εισοδημάτων από αποταμίευση.

Η εθνική οικονομική εισαγγελία ζήτησε την παραπομπή της HSBC Private Bank στο πταισματοδικείο. Η έρευνα για τη μητρική εταιρία δεν έχει κλείσει.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια