Γαλλία: «Μπρα ντε φερ» κυβέρνησης – συνδικάτων για τις διαδηλώσεις

Γαλλία: «Μπρα ντε φερ» κυβέρνησης – συνδικάτων για τις διαδηλώσεις

Η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των εργαζομένων που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση, αυξήθηκε ραγδαία μετά την κλιμάκωση των επεισοδίων βίας κατά τη διάρκεια μιας πορείας στους δρόμους του Παρισιού την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι Αρχές στη Γαλλία, ζήτησαν από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών ενώσεων να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στο Παρίσι και να περιορίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε μια και μόνο συγκέντρωση σε συγκεκριμένο χώρο με την ελπίδα να αποφευχθούν τα επεισόδια βίας που αμαύρωσαν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Τα συνδικάτα, που οργανώνουν εδώ και μήνες πορείες εναντίον του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, απάντησαν ότι το να επιβληθεί απαγόρευση σε μια πορεία είναι κάτι το απαράδεκτο και ότι θα επιμείνουν στα σχέδιά τους να διαδηλώσουν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Γαλλίας την προσεχή Πέμπτη (23/06).

Η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την πραγματοποίηση μιας πορείας διαμαρτυρίας εάν οι συνδικαλιστικές ενώσεις δεν συμμορφωθούν με τα αιτήματά της.

«Δεδομένης της έντασης και των πρόσφατων συγκρούσεων… το να πραγματοποιηθεί άλλη μια πορεία όπως αυτή την 23η Ιουνίου δεν είναι πιθανό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο του CGT Φιλίπ Μαρτινέζ.

Προκειμένου να «διασφαλιστεί η ελευθερία της έκφρασης» με την προστασία ωστόσο της «δημόσιας τάξης», ο υπουργός προτείνει στους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν «μια στατική συγκέντρωση», η οποία σύμφωνα με την αστυνομία «θα επιτρέψει την καλύτερη επίβλεψη και την καλύτερη προστασία της διαδήλωσης».

Ωστόσο, στελέχη των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων ξεκαθάρισαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους. Βασικό επιχείρημα άλλωστε των συνδικάτων είναι ότι τα πρόσωπα που προκαλούν τα επεισόδια δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με το κίνημά τους.

 

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια