Γαλλία: Μυστήριο με 945 αυτοκίνητα που πυρπολήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Vid)

Γαλλία: Μυστήριο με 945 αυτοκίνητα που πυρπολήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Vid)

Πάνω από 900 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές λόγω εμπρησμών στη Γαλλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέδωσαν χθες (2/1) γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Την Κυριακή (1/1) το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας είχε γνωστοποιήσει ότι τουλάχιστον 650 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ένας αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τα 602 της περασμένης χρονιάς, ενώ ο αριθμός των εμπρησμών αυτοκινήτων είχε μειωθεί κατά 20% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Όμως χθες (2/1) η εφημερίδα Le Parisien γράφει –επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέ– ότι συνολικά 945 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) την 31η Δεκεμβρίου ως τις 05:00 της 1ης Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των επεισοδίων αυτού του είδους αντιθέτως αυξήθηκε σημαντικά σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχου μετατραπεί σε κάτι σαν «παράδοση» στα προάστια των γαλλικών πόλεων μετά τις ταραχές του 2005.ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια