Γαλλία – Περιφερειακές εκλογές: Συγκροτούν «ρεπουμπλικανικό φράγμα» στην Ακροδεξιά

Γαλλία – Περιφερειακές εκλογές: Συγκροτούν «ρεπουμπλικανικό φράγμα» στην Ακροδεξιά

Στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποφάσισε να αποσύρει τους υποψηφίους του τουλάχιστον από τις περιφέρειες του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie) και Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d’ Azur, PACA) για να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στη συγκρότηση ενός «ρεμπουμπλικανικού φράγματος», που θα κλείσει τον δρόμο στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο.

Η ανακοίνωση της απόφασης του Σοσιαλιστικού Κόμματος έγινε από τον πρώτο γραμματέα Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς.

Στις δύο αυτές περιφέρειες επικεφαλής των ψηφοδελτίων του Εθνικού Μετώπου είναι οι δύο ηγερίες του κόμματος, η ηγέτις του Μαρίν Λεπέν και η ανηψιά της και εγγονή του ιδρυτή του κόμματος Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ακροδεξιό κόμμα εξασφάλισε κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας ποσοστά που υπερβάινουν το 40% των ψήφων στις δύο αυτές περιφέρειες.

Νωρίτερα και αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών προβλέψεων, ο Νικολά Σαρκοζί και ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης έσπευσε να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με τη γαλλική αριστερά στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς.

Ο Νικολά Σαρκοζί απέκλεισε το ενδεχόμενο οποιασδήποτε «ένωσης» ή απόσυρσης» ψηφοδελτίων του κόμματός του «Οι Ρεπουμπλικανοί», το οποίο δήλωσε ότι αποτελεί «την μόνη δυνατή εναλλακτική λύση» στις περιοχές όπου κινδυνεύει να κυριαρχήσει το Εθνικό Μέτωπο.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια