Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για φάρσα που… ξεσήκωσε ολόκληρο το Παρίσι

Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για φάρσα που… ξεσήκωσε ολόκληρο το Παρίσι

Στη σύλληψη ενός 16χρονου που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τον εσφαλμένο τρομοκρατικό συναγερμό το σαββατοκύριακο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, προχώρησαν οι αρχές, όπως έκαναν γνωστό δικαστικές πηγές.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός συνελήφθη στην ανατολική Γαλλία, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται τις ίδιες πηγές, από τις αρχές αναζητείται και δεύτερος έφηβος που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Το Σάββατο, έπειτα από τηλεφώνημα, όπου κάποιοι υποστήριζαν ότι κρατούνταν όμηροι εντός του ναού Σεν Λε, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, μεταξύ αυτών στελέχη των ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκαν στην πολυσύχναστη συνοικία Σατελέ.

Την Κυριακή, η γαλλική εφημερίδα L’Obs έγραψε στη διαδικτυακή της έκδοση ότι είχε έρθει σε επαφή με δύο εφήβους, ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι παρουσίασαν στους υπεύθυνους του εντύπου ηχογραφημένο υλικό, που όπως υποστήριξαν ήταν το τηλεφώνημά τους στην αστυνομία.

«Η αρχική ιδέα ήταν να «χτυπήσουμε» σε τέμενος, όμως μετά το Σεντ Ετιέν ντι Ρουβρέ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα είχε καλύτερα αποτελέσματα εάν στοχοθετούσαμε μια εκκλησία», ακούγονταν να λένε οι έφηβοι, αναφερόμενοι στην επίθεση δύο τζιχαντιστών στον ναό σε αυτήν την πόλη της Νορμανδίας, όπου δολοφόνησαν ιερέα.

Οι Γάλλοι ερευνητές θεωρούν ότι στόχος των δραστών ήταν «να προκαλέσουν θόρυβο», ενώ η εισαγγελία άρχισε έρευνα με την κατηγορία της «καταγγελίας ενός φανταστικού εγκλήματος» και «διάδοση ψευδών πληροφοριών με στόχο να γίνει πιστευτή μια επικίνδυνη καταστροφή».

«Εν μέσω αυτής της τεταμένης περιόδου, σε εκείνους που σκέφτονται αυτά τα αρρωστημένα αστεία αξίζει να τιμωρηθούν αυστηρά», δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.Σχόλια