Γαλλία: Σύρος πρόσφυγας υπό κράτηση για την επίθεση σε εκκλησία στη Νορμανδία

Γαλλία: Σύρος πρόσφυγας υπό κράτηση για την επίθεση σε εκκλησία στη Νορμανδία

Ένας Σύρος πρόσφυγας, που διέμενε σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στη Γαλλία, τέθηκε σήμερα υπό προσωρινή κράτηση, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση στην εκκλησία στη Νορμανδία, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να είχε σχέσεις με έναν εκ των δραστών.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, «Η φωτοτυπία ενός συριακού διαβατηρίου βρέθηκε στην κατοικία του Αντέλ Κερμίς (ενός από τους δράστες της επίθεσης) και οι ερευνητές θέλουν να μάθουν αν θα μπορούσε να είναι αυτός ο άνδρας».

Ο Σύρος, που συνελήφθη στην κεντρική Γαλλία, είναι το τρίτο πρόσωπο που τίθεται υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του ιερέα Ζακ Αμέλ (πορτραίτο του στη φωτογραφία του κειμένου), μέσα σε εκκλησία στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ (βορειοδυτική Γαλλία).

Μεταξύ των άλλων προσώπων που έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση είναι ένας Γάλλος, 30 χρονών, ο οποίος ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του δεύτερου δράστη, του Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 30χρονος, κάτοικος ανατολικής Γαλλίας, ενδιαφέρει τους ερευνητές που θέλουν να μάθουν «αν μπορούσε να γνωρίζει για ένα σχέδιο επίθεσης που είχε επεξεργαστεί ο δράστης».

Τέλος, υπό προσωρινή κράτηση έχει τεθεί και ένας 16χρονος, ο αδελφός του οποίου – φίλος του Αντέλ Κερμίς – αναχώρησε για την περιοχή των ιρακινο-συριακών συνόρων τον Μάρτιο του 2015.

 

 Σχόλια