Γαλλία: Στους 12 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια στο Παρίσι στη διαδήλωση για τα εργασιακά (βίντεο)

Γαλλία: Στους 12 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια στο Παρίσι στη διαδήλωση για τα εργασιακά (βίντεο)

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, ενώ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 16 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Αναλυτικότερα, στο περιθώριο της διαδήλωσης, ομάδες κουκουλοφόρων άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της τάξης που απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης. Οι ταραξίες κατέστρεψαν στάσεις λεωφορείων ενώ πέταξαν μολότοφ και εναντίον διαφόρων καταστημάτων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένας αστυνομικός, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εκτοξεύτηκε εναντίον του μια βόμβα μολότοφ, και υπέστη εγκαύματα στο πόδι. Άλλοι έντεκα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν διαδηλωτές, έχουν τραυματιστεί.

Σημειώνεται τέλος πως η σημερινή διαδήλωση ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων μηνών στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς σύμφωνα με τους οργανωτές, οι συμμετέχοντες έφτασαν τις 170.000. Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για 78.000 διαδηλωτές.Σχόλια