Γαλλικός Τύπος: Έκρηξη μέσα στο Airbus δείχνουν τα «μαύρα κουτιά»

Γαλλικός Τύπος: Έκρηξη μέσα στο Airbus δείχνουν τα «μαύρα κουτιά»

Έχει περάσει μόλις μια εβδομάδα από το τραγικό συμβάν στη Χερσόνησο του Σινά που έμελλε να στοιχίσει την ζωή 224 ανθρώπων.

Τα δύο μαύρα κουτιά αλλά και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το σημείο της συντριβής, οδηγούν τους εμπειρογνώμονες στο να προκρίνουν το σενάριο της επίθεσης. Η ανάγνωση των δεδομένων του καταγραφέα της πτήσης, καθώς και του καταγραφέα των ομιλιών στο πιλοτήριο, καταδεικνύει ότι όλα ήταν φυσιολογικά, όσον αφορά τη λειτουργία του αεροσκάφους.

Το τηλεοπτικό δίκτυο France 2, η εφημερίδα Le Point αρχικά και στη συνέχεια άλλες γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως η έρευνα των «μαύρων κουτιών» του ρωσικού αεροσκάφους ολοκληρώθηκε αποκαλύπτοντας πως «έκρηξη στον αέρα» προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου.

«Οι ερευνητές, δεδομένων των πληροφοριών από τα μαύρα κουτιά όπως επίσης και των διαπιστώσεων στην περιοχή της συντριβής αλλά και της εμπειρίας τους, προκρίνουν πολύ έντονα την υπόθεση μιας επίθεσης» τόνισε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της αιγυπτιακής κυβέρνησης για πρώτη φορά παραδέχθηκε μιλώντας στο ABC το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό, λέγοντας πως είναι «το πιο πιθανό σενάριο».

Την ίδια ώρα, η ρωσική Kommersant επικαλούμενη πηγή σχετική με τις έρευνες, αναφέρει πως από το «μαύρο κουτί» προκύπτει ότι η πτήση διήρκεσε είκοσι λεπτά, όταν ξαφνικά το σύστημα σταμάτησε να λειτουργεί.

«Ένα αεροσκάφος δε σταματά απλά να μεταδίδει δεδομένα ενώ πετά στο μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κατά τη διάρκεια της πτήσης εάν δεν έχει σημειωθεί μια σφοδρή έκρηξη», είπε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι φωτογραφίες από τα συντρίμμια δείχνουν πως ορισμένα εξ αυτών μοιάζουν πως διαλύθηκαν από τις επιπτώσεις ενός γεγονότος που συνέβη από το εσωτερικό προς το εξωτερικό του αεροσκάφους, κάτι που επιβεβαιώνει την υπόθεση ενός εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Σίσι τηλεφώνησε στον Πούτιν και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να «ενισχυθεί η διμερής συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο κρατών προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των Ρώσων τουριστών και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας των ρωσικών αεροσκαφών».Σχόλια