Γάλλος εισαγγελέας: Νοικιασμένο το φορτηγό της επίθεσης – Γνωστός στις Αρχές ο δράστης

Γάλλος εισαγγελέας: Νοικιασμένο το φορτηγό της επίθεσης – Γνωστός στις Αρχές ο δράστης

Πληροφορίες αναφορικά με τον δράστη του χθεσινού μακελειού, το τι προηγήθηκε του χτυπήματος, αλλά και το πώς οι γαλλικές αρχές έφτασαν στην εξακρίβωση των στοιχείων του μακελάρη, έδωσε νωρίτερα το απόγευμα ο Γάλλος γενικός εισαγγελέας, Φρανσουά Μολάν..

Όπως σημείωσε, οι νεκροί από την τραγωδία είναι 84, ενώ οι τραυματίες 202, εκ των οποίων οι 52 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, και οι 25 από αυτούς παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, ο δράστης είχε νοικιάσει πριν από τέσσερις ημέρες το φορτηγό και έπρεπε να το επιστρέψει σε τρεις ημέρες.

«Ο δράστης διέσχισε 2 χλμ. με το φορτηγό προτού πέσει πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην Προμενάντ για να δουν τα πυροτεχνήματα», ανέφερε και συνέχισε: «Αμέσως οι αστυνομικοί έτρεξαν πίσω από το φορτηγό και κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν Ο τρομοκράτης βρέθηκε νεκρός στο φορτηγό».

Μέσα στο φορτηγό υπήρχε ένα ποδήλατο, και οκτώ άδειες παλέτες, ένα αυτόματο όπλο, ένας γεμιστήρας, διάφορες σφαίρες, ένα δεύτερο αυτόματο όπλο που ήταν ένα ψεύτικο Καλάσνικοφ, ένα τουφέκι, μια αδρανοποιημένη χειροβομβίδα και διάφορα έγγραφα που οι αρχές ερευνούν.

«Μέσα στο φορτηγό βρήκαμε μια τραπεζική κάρτα ενός άντρα που είχε γεννηθεί στην Τυνησία και ζει στην Νίκαια και καταφέραμε μέσα από τα έγγραφα που εντοπίσαμε στο όχημα να ταυτοποιήσουμε τον δράστη», σημείωσε ακόμη ο γενικός εισαγγελέας.

Αναφερόμενος στον δράστη, ανέφερε ότι ήταν παντρεμένος και πατέρας και τόνισε πως η σύζυγός του ανακρίνεται ήδη από τις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα,  ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, ο Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την αστυνομία για βίαιες ενέργειες, Μάλιστα, στις 24 Μαρτίου 2016 είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλακή με αναστολή, για μια βίαιη συμπλοκή.

«Ήταν γνωστός και σε εθνικό επίπεδο στην αστυνομία, αλλά δεν υπήρχε ποτέ κανένας φάκελος ριζοστικοποίησης που αφορούσε στον συγκεκριμένα δράστη», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Ακόμη, σημείωσε ότι το φορτηγό με το οποίο ο δράστης σκότωσε 84 αθώους ανθρώπους είχε νοικιαστεί από προάστιο της Νίκαιας, καθώς και ότι ο δράστης έφτασε μόνος του στο σημείο όπου είχε παρκάρει το όχημα με ένα ποδήλατο.

 

 

 

 Σχόλια