Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο άλλοτε…Νο 2 εκτός ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Τσίπρα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο άλλοτε…Νο 2 εκτός ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Τσίπρα

Επιστολή παραίτησης από το αξίωμα του βουλευτή απέστειλε στο προεδρείο της Βουλής το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Νωρίτερα το γραφείο του πρωθυπουργού ενημέρωσε πως υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Σακελλαρίδη, με τον πρώτο να ζητάει την παραίτηση του.

Ο λόγος είναι οι φήμες που διέρρευσαν στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες και ήθελαν τον κ. Σακελλαρίδη να μην δίνει το «παρών» στην στην αποψινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Πηγές προσκείμενες σε αυτόν αναφέρουν ότι εδώ και ημέρες είχε εκφράσει τη διαφωνία του με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, καθώς και διάθεση να παραιτηθεί.

Η επιστολή Σακελλαρίδη

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες για την αντικατάστασή μου», αναφέρει η επιστολή.

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης:

«Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Ο κ. Σακελλαρίδης θα αντικατασταθεί από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. O κ. Βερναρδάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

Μαξίμου: Ανέντιμη η στάση Σακελλαρίδη

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν ανέντιμη τη στάση του βουλευτή, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές έγιναν μόλις πριν δύο μήνες και ότι ο ίδιος είχε ψηφίσει το μνημόνιο και γνώριζε την υποχρέωση για τους εφαρμοστικούς νόμους. Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν την κίνηση του κ. Σακελλαρίδη ως «πλήγμα» για την κυβέρνηση.Σχόλια