Γεγονός η αναχρηματοδότηση της Forthnet – Οριστική συμφωνία με τις τράπεζες

Γεγονός η αναχρηματοδότηση της Forthnet – Οριστική συμφωνία με τις τράπεζες

Σε συμφωνία με τις τράπεζες, για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων, ήρθε η Forthnet, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, η Forthnet, σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, γνωστοποίησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε αποδεκτή τη πρόταση των τραπεζών για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία, μόλις πριν από λίγους μήνες, και κατά τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της, είχε κάνει γνωστό ότι οι συζητήσεις με τις τράπεζες είναι σε προχωρημένο στάδιο.

«Η εταιρεία, στο πλαίσιο των προχωρημένων συζητήσεων με τις δανείστριες τράπεζες, έλαβε πρόταση ενδεικτικών, μη δεσμευτικών συνοπτικών όρων, οι οποίοι τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων εγκριτικών οργάνων των τραπεζών, για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων. Η εταιρεία έκανε καταρχάς αποδεκτή την ανωτέρω πρόταση», ανέφερε τότε χαρακτηριστικά η Forthnet.

Τελικά ήρθε η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ, που έλεγε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, με τη σημερινή ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι κατά τη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου του 2016 το ΔΣ της Forthnet ΑΕ, ενέκρινε τους βασικούς όρους (term sheets) για την αναχρηματοδότηση των δανειακών της υποχρεώσεων, όπως οι όροι αυτοί έχουν πλέον εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα των τραπεζών.

Επίσης, το ΔΣ προχωρά στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ, κατόπιν σχετικής εξουσιοδότησης που του είχε χορηγηθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης, το ΜΟΔ θα είναι με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και τα 70εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπλήρωση μέρους των δανειακών της υποχρεώσεων, ενώ τα υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης.

Σημειώνεται τέλος ότι η συμφωνία με τις τράπεζες αποτελεί μεγάλη επιτυχία της διοίκησης της Forthnet, η οποία παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον και τον έντονο ανταγωνισμό, κατάφερε να διατηρήσει τη στρατηγική αξία της εταιρείας και τον καθοριστικό της ρόλο στις εξελίξεις του κλάδου της οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας.

 

 Σχόλια