Γεγονός η «Πλεύση Ελευθερίας» – Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος (φωτό)

Γεγονός η «Πλεύση Ελευθερίας» – Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος (φωτό)

Στο Άρειο Πάγο προσήλθε σήμερα το πρωί η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να καταθέσει και επισήμως την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματός της, της «Πλεύσης Ελευθερίας».

Έχοντας στο πλευρό της την κ. Ραχήλ Μακρή, τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, αλλά και άλλα στελέχη της «Πλεύσης Ελευθερίας, η κ. Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στο ανώτατο δικαστήριο τα έγγραφα που απαιτούνται για την αναγνώριση του νέου πολιτικού φορέα, και στη συνέχεια, ευδιάθετη και κρατώντας στα χέρια της το έντυπο του κόμματός της, συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους.

3

Σημειώνεται ότι για απόψε το βράδυ, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει προγραμματίσει συγκέντρωση για την επέτειο ενός χρόνου από το «Όχι» στο δημοψήφισμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στάθμευσης του θεάτρου του Λυκαβηττού, ένα χώρο συμβολικό – όπως δήλωσε η ίδια -, καθώς είναι ένα από τα περιουσιακά στοιχειά του δημοσίου που περνάνε στο υπέρ-ταμείο μετά και το νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογη εκδήλωση στο Σύνταγμα διοργανώνουν για σήμερα διάφορες συλλογικότητες και φορείς, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΛΑΕ κ.ά.

 

 Σχόλια