Γελοιότητα: Άφησαν εκτός τον Άδωνι για 8 λεπτά

Γελοιότητα: Άφησαν εκτός τον Άδωνι για 8 λεπτά

Εκτός αφήνει η Κεντρική εφορευτική επιτροπή με απόφασή της τον Άδωνι Γεωργιάδη από την κούρσα διαδοχής της ΝΔ.  Με έντονο τρόπο αντέδρασαν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και οι συνυποψήφιοί του, για το «κόψιμο» του Άδωνι Γεωργιάδη από την κούρσα διαδοχής στο κόμμα.

Με αναρτήσεις τους στο twitter, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πολλοί άλλοι έσπευσαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Δεν θέλω να πιστεύω πως θα ισχύσει αυτή η απόφαση. Όποιος τη λάβει θα  αναλάβει και την ευθύνη» τόνισε εμφανώς ενοχλημένος επιστρέφοντας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη φορά για να υποβάλει ένσταση.

Η ένσταση του, θα συζητηθεί το Σάββατο στις 09.30 το πρωί από την ΚΕΦΕ.

Οργισμένη αντίδραση Μεϊμαράκη με «πυρά» κατά Παπαμιμίκου

Την οργή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκάλεσε η απόφαση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας να απορρίψει την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που λειτούργησε ο επικεφαλής της επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Οι αντιδράσεις κορυφαίων

  • Αντώνης Σαμαράς: «Είναι αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».
  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν συμφωνώ, Υπερβολική προσκόλληση της ΚΕΦΕ στον τύπο
  • Ολγα Κεφαλογιάννη: Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη και ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος:

κ. Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη

κ. Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου

κ. Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου

Οι φάκελοι ανοίχτηκαν, ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε η ύπαρξη του προβλεπομένου, από τη διάταξη του άρθρου 10, παρ. 3, του Καταστατικού του Κόμματος, αριθμού των 50 υπογραφών μελών της Πολιτικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα καθενός από τους υποψηφίους. Στη συνέχεια θα επακολουθήσει έλεγχος της εγκυρότητας της κάθε υπογεγραμμένης πρότασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο από 24 Σεπτεμβρίου 2015 Πρακτικό και Απόφαση αρ. 2 της ΚΕΦΕ και στο «Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, υποβολής και εκδίκασης ενστάσεων κατά υποψηφιοτήτων και ανακήρυξης των υποψηφίων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αντίγραφο του οποίου είχε παραδοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Επιπλέον, η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη αντίδραση του Άδωνι για την «εμπλοκή»

Έχει ξεσηκωθεί όλη η ΝΔ για το «μπλόκο» στον Άδωνι

Έξαλλη η Ευγενία για τον αποκλεισμό του μπουμπούκου!

 

 Σχόλια