Γεννηματά: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Ερντογάν-τουρκικού ΥΠΕΞ

Γεννηματά: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Ερντογάν-τουρκικού ΥΠΕΞ

Με σκληρό τόνο απάντησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στις δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάννης και του Τουρκικού ΥΠΕΞ που αμφισβητεί βραχονησίδες στο Αιγαίο.

«Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν και η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ είναι απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές» είπε η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι «απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Οπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Κατέληξε δε, τονίζοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας».

 Σχόλια