Γεννηματά για εκλογικό νόμο:  Η κυβέρνηση αναγορεύει σε ρυθμιστικό παράγοντα τη Χρυσή Αυγή

Γεννηματά για εκλογικό νόμο: Η κυβέρνηση αναγορεύει σε ρυθμιστικό παράγοντα τη Χρυσή Αυγή

Νέο «όχι» στην πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο ήρθε σήμερα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μέσω συνέντευξής της στο thecaller.gr.

«Η πρόταση της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση μίας ευρείας κοινωνικής, πολιτικής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά αντιθέτως αναγορεύει σε κρίσιμο ρυθμιστικό παράγοντα τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να μην επισπεύσει την κοινοβουλευτική διαδικασία των αποσπασματικών διατάξεών της, όπως είπε, και τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν σε διάλογο για την αναγκαία λύση ευρύτερης αποδοχής.

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast track», ξεκαθάρισε η ίδια.

Τέλος, μιλώντας αναφορικά με απαραίτητη συναίνεση και τη στάση της ΝΔ, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι από το 2012, σταθερά, ο ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα ότι επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας και ότι θέλει να υπάρξει εθνική συνεννόηση γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα.

«Μπορούμε να πετύχουμε τη συναίνεση και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να συμμετέχουν σε μία κυβέρνηση και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

 Σχόλια