Γεννηματά για Τσίπρα: «Φέρνει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό»

Γεννηματά για Τσίπρα: «Φέρνει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό»

Πυρά προς στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην στην πρόταση του κόμματός της για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή.

Κατηγόρησε επίσης τον Αλ. Τσίπρα ότι «έχει παραδώσει τα πάντα» και ότι «φέρνει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό και ο λογαριασμός έχει και ΦΠΑ 24%».
«Έχει μόνο ένα δρόμο. Να δώσει λύση. Να μην ξαναοδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Διαφορετικά θα πρέπει να παραιτηθεί», υποστήριξε η κ. Γεννηματά, όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες περί απειλής παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με Ολάντ και Σουλτς.

Ενώ συμπλήρωσε:
«O κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα. Δεν αντέχει η χώρα νέες περιπέτειες εξαιτίας του κ. Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Σύμφωνα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή».
Προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό ότι «δεν έχει δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το καλοκαίρι».
Έστρεψε, όμως, τα βέλη της και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Aκούω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει τώρα εκλογές τη στιγμή που ξέρει ότι τον Ιούλιο η χώρα έχει υποχρεώσεις τεράστιες,ότι θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε μεγάλο κίνδυνο. Αναρωτιέμαι, αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με 52.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους μέσα στην Ελλάδα, με την αξιολόγηση να εκρεμμεί, με τις οικονομικές ανάγκες της χώρας στον αέρα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε εκλογές;».

«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι για εκλογές και δεν τις φοβόμαστε κιόλας. Το ερώτημα είναι τι συμφέρει αυτή τη στιγμή τη χώρα», υπογράμμισε.
Έκανε επίσης λόγο για μικροπολιτικές τακτικές: «Σε πολιτικό επίπεδο δεν είναι δυνατόν να δεχθεί κανένας μας πια μετά απ’ ό,τι έχουμε δει στη χώρα, μικροπολιτικές τακτικές. Το φύγε εσύ, έλα εσύ. Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο. Το 2012 η ΝΔ οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές γιατί ήθελε να γίνει κυβέρνηση αυτοδύναμη και να έχει τον πρωθυπουργό».
Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της «δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση Τσίπρα» και επανέλαβε ότι μιλά για «μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μεγάλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει την ισχύ να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους εταίρους και να ξαναφέρει στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους».

Σχόλια