Γεννηματά για Τσίπρα: Ο τζάμπα μάγκας το έβαλε στα πόδια

Γεννηματά για Τσίπρα: Ο τζάμπα μάγκας το έβαλε στα πόδια

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Η κ. Γεννηματά καταλόγισε στην κυβέρνηση μηδενισμό των θυσιών του ελληνικού λαού, ενώ τόνισε ότι «καταφέρατε να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας». Ακόμη, αναφερόμενη στην απουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την αίθουσα της ολομέλειας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, τόνισε ότι «ο «τζάμπα μάγκας» το έβαλε στα πόδια. Δεν κάθισε να ακούσει τις απαντήσεις σε όσα μας κατηγόρησε».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών τα capital controls, το τρίτο μνημόνιο, καθώς και ένα νέο χρέος ύψους 86 δισ. ευρώ». «Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας, χαρίζοντας στους πιο ακραίους του νεοφιλελευθερισμού, όσα ζητούσαν από το 2009», πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για χαμηλό επίπεδο της συζήτησης στην Ολομέλεια, σημειώνοντας ότι ντράπηκε που την παρακολούθησε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τυχοδιωκτική διαπραγμάτευση και πολιτική».

Η κ. Γεννηματά επανέφερε επίσης την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2000 και μετά.

Μιλώντας για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί το μοναδικό κόμμα που ζήτησε έλεγχο των οικονομικών του και οδήγησε στη δικαιοσύνη δικό του στέλεχος. «Σας καλώ να βάλετε ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ελέγξουν τα οικονομικά σας και να στείλετε και εσείς τα πορίσματα στον εισαγγελέα», πρόσθεσε.

Στη συνεχεία διερωτήθηκε: «Η έρευνα σας ασχολήθηκε με όλο το παρελθόν; Ή ακολούθησε επιλεκτική διαδρομή; Μήπως για μία ακόμη φορά η περίοδος 2004-2009 ήταν απούσα;».

«Το σιντριβάνι της Κουμουνδούρου έγινε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ που μέσα μπαίνουν διεφθαρμένοι και βγαίνουν αναβαπτισμένοι άδολοι επαναστάτες», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνησή ότι «ξεχνά όσα έλεγε για αεροδρόμια, λιμάνια και εθνικές οδούς». «Δεκάδες κατασκευαστές δημοσίων έργων συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί ξέρουν», συμπλήρωσε.

Στο θέμα των αδειών, η ίδια τόνισε ότι αν δεν «σήκωνε» η αντιπολίτευση το ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες, «ο κ. Καλογρίτσας θα οργάνωνε το κανάλι του, με την αίθουσα σύνταξης στην Πλατεία Κουμουνδούρου».

Σχολίασε επίσης ότι το «τρίγωνο της διαπλοκής» έχει τους φυσικούς του αυτουργούς που, κατά την κ. Γεννηματά, είναι οι κ.κ. Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης και διερωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός είναι ο ηθικός αυτουργός.

Κλείνοντας η κ. Γεννηματά είπε ότι  «η πολυδιαφημισμένη “πάλη” με τη διαπλοκή έγινε ταγκό για δύο» και επανέλαβε το αίτημά της για «άλλη κυβέρνηση, άλλη πολιτική».Σχόλια