Γεννηματά: Η κυβέρνηση επέβαλε… justice control

Γεννηματά: Η κυβέρνηση επέβαλε… justice control

Υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ τάχθηκε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «ο λαός πρέπει να ξέρει τα λάθη όλων μας, τις ευθύνες, τις παραλείψεις. Θα στηρίξουμε την πρότασή σας για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Γιατί όμως δεν τολμάτε να πείτε «ναι» στην πρότασή μας για Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια από το 2000 και μετά;», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας στα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα μόνοι μας. Εξαντλήσαμε τους ελέγχους και όλα τα πορίσματα βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα. Δεν έχουμε να καλύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως.

Σχολιάζοντας τις αναφορές για 13 παρεμβάσεις τη προηγούμενης κυβέρνησης στηΔικαιοσύνη, η κ. Γεννηματά τόνισε απευθυνόμενη προς τον κ. Τσίπρα:

Αφού δεν καταφέρατε να σκίσετε το μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο, ακυρώστε αυτές τις 13 ρυθμίσεις με έναν νόμο και ένα άρθρο.

Κατηγόρησε και αυτή την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Η πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Το σύστημαΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την χειραγώγηση του κράτους και της Δικαιοσύνης. Είμαστε μία χώρα που δεν υπάρχει μόνο capital control, αλλά και justice control», είπε και υπογράμμισε πως «όποιος έχει παραβεί τους νόμους, να πληρώσει όποιος και αν είναι. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να παραιτηθεί και να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.


Σχόλια