Γεννηματά: Οι κόκκινες γραμμές του Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για αετονύχηδες

Γεννηματά: Οι κόκκινες γραμμές του Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για αετονύχηδες

«Οι κόκκινες γραμμές του Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για αετονύχηδες», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, και εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις με τις οποίες δίνεται μέρος των κόκκινων δανείων σε distress funds.

«Τα κοράκια έγιναν αρνάκια και οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έγιναν λόγια του αέρα. Έπεα πτερόεντα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι η δεύτερη φάση του αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας. Η πρώτη ήταν όταν η κυβέρνηση επέτρεψε σε ξένα funds να αγοράσουν τις τράπεζες με 5,5 δισ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο θα έρθει η τρίτη φάση του δράματος όταν η κυβέρνηση θα επιτρέψει στα funds να απειλούν τα νοικοκυριά γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνειά τους», είπε.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδίδετε επιχειρήσεις σε πολύ κρίσιμους τομείς: τουρισμό, ναυτιλία, λιανικό εμπόριο».

«Οι κόκκινες γραμμές του Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για αετονύχηδες. Και τι μας ζητάτε; Να ψηφίζουμε εμείς αυτά που συμφωνήσατε; Η απάντηση είναι καθαρή, είναι ένα μεγάλο όχι», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, αναφερόμενη στο ασφαλιστικό επανέλαβε ότι ο χώρος για διάλογο είναι στη Βουλή, ενώ για το υπό σύσταση Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων πρότεινε «να περιληφθεί ρύθμιση που θα προβλέπει ότι ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του θα πάει για την ενίσχυση των ασφαλιστικών Ταμείων».Σχόλια