Γεννηματά: Κάθετο «όχι» για τον εκλογικό νόμο

Γεννηματά: Κάθετο «όχι» για τον εκλογικό νόμο

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον εκλογικό νόμο δήλωσε: «Αποσπασματικές ρυθμίσεις εμείς δεν θα ψηφίσουμε» και συμπλήρωσε, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνηγορήσει στον κίνδυνο ακυβερνησίας.

«Ο νέος νόμος καθιστά ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή. Εμείς δεν θα βάλουμε πλάτη στους τακτικισμούς του ενός και του άλλου και δεν θα συνηγορήσουμε στον κίνδυνο ακυβερνησίας» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ολοκληρωμένη παρέμβαση με μικρότερο και δικαιότερο μπόνους και σπάσιμο περιφερειών. «Θέλουμε κυβερνησιμότητα, σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει μείωση του μπόνους και η μεταρρυθμιστική ΝΔ πέρυσι έλεγε για μείωση μπόνους των 50 εδρών» είπε, καλώντας όλα τα κόμματα σε διάλογο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανακολουθία, καθώς παράτησε την αρχική πρότασή του για τον εκλογικό νόμο. «Από τα πέντε θέματα που μου ανέπτυξε περιορίστηκε στα δύο, γιατί όχι δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς αλλά και τους μετανάστες; γιατί δεν μπορούμε να σπάσουμε τις περιφέρειες;» αναρωτήθηκε.

«Τη μια θέλει εκλογικό νόμο που απαντά σε βασικά ζητήματα, και μέσα σε μια εβδομάδα, χωρίς διάλογο εμφάνισε αποσπασματική μια ρύθμιση που προωθεί μόνο την κατάργηση του μπονους. Αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε» διεμήνυσε.

«Επιθυμούμε ευρύτατη εκλογική συνεννόηση για εκλογικό νόμο. Γιατί βιάζεται ο κ. Τσίπρας; Γιατί δεν τον ρύθμισε πέρυσι το νόμο; Γιατί επέλεξε το μπόνους των 50 εδρών όταν του προτείναμε να ψηφίσει την απλή εκλογική με 250 βουλευτές και επέλεξε να κυβερνήσει με την ακροδεξιά απόφυση;» συμπλήρωσε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Γεννηματά–Παπανδρέου – Εν αναμονή ανακοινώσεωνΣχόλια