Γεννηματά: Λάθος η σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση

Γεννηματά: Λάθος η σύνδεση του προσφυγικού με την αξιολόγηση

Η προσφυγική κρίση και η διαχείρισή του, τα δικαιώματα των προσφύγων, η ασφάλεια της χώρας μας, η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και το ζήτημα της αξιολόγησης της Ελλάδας από τους δανειστές της «είναι δύο ζητήματα, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από κοινού», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Λευκωσία.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής,  η κυρία Γεννηματά, τόνισε σχετικά με τη συμφωνία που έγινε μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας: «Ο συμψηφισμός τους είναι λάθος, μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Είναι ένα θέμα το πώς θα πρέπει να σταθούμε στην αξιολόγηση και ένα δεύτερο ζήτημα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που διεκδικούμε».

Ως ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε, έχουμε αναδείξει την αναγκαιότητα να διεκδικήσει η χώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση και για όσο διατηρούνται οι ροές, γιατί βλέπετε ότι δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν σταματήσει, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει η Ελλάδα στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει και βεβαίως να στηρίξει και τις τοπικές κοινωνίες και τις περιοχές της χώρας, που έχουν προφανώς πληγεί από την προσφυγική κρίση.

Σχετικά με την κατάσταση στην Ειδομένη, η Φώφη Γεννηματά είπε: «Η εικόνα στην Ειδομένης είναι μια εικόνα, που δεν μπορεί να τιμά ούτε την Ελλάδα, αλλά ούτε και την Ευρώπη».

 Σχόλια