Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας

Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας

Eπίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη,Φώφη Γεννηματά, η οποία επεσήμανε ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας «βλέπω να ακούει μόνο καλά λόγια από τον Σοιμπλε και την Μερκελ» ενώ δεν δίστασε να «πετάξει» καρφιά προς το Μαξίμου λέγοντας “εγώ περιμένω τώρα να τον καλέσουν και από το Λαικό Κόμμα”.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός», η κ. Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με την κυρία Μέρκελ και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτά που κάνει εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας». Αναφορικά με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, τόνισε «γίνεται για αντιπερισπασμό» και συνέχισε ότι «πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, είναι κρίμα για τόσο σημαντικό θέμα». “Για μένα η λογική είναι «διαφάνεια για τα πάντα & παντού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα τεράστιο hotspot. «Ο κ. Τσίπρας θεωρούσε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τη χώρα μας», τόνισε και εκτίμησε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί η συμφωνία για το προσφυγικό», ενώ χαρακτήρισε τις εικόνες στην Ειδομένη «ντροπή» για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον κ. Μουζάλα τόνισε ότι «θα πρέπει να μας πει η κυβέρνηση γενικότερα τη θέση της για το ζήτημα των Σκοπίων», ενώ απέφυγε να απαντήσει αν είναι υπέρ της παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού λέγοντας ότι «Ο κ. Μουζάλας έκανε καλύτερη δουλειά από την προηγούμενη υπουργό, αλλά το προσφυγικό δεν είναι προσωπική του υπόθεση».

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ πως «εμείς θέλουμε την κοινωνική μας βάση που πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία» είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε τονίζοντας «από τους σοσιαλιστές τους Ευρωπαίους μπορεί να πήραν και μία βοήθεια για να διαχειριστούν τους πρόσφυγες που εγκλώβισαν στην Ελλάδα. Από εμάς δεν έχουν τίποτα να πάρουν».Σχόλια