Γεννηματά: Ούτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΝΔ

Γεννηματά: Ούτε με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΝΔ

Tεχνητό χαρακτήρισε το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ η Φώφη Γεννηματά που επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αυτόνομος πόλος, σαφώς οριοθετημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

«Δεν είναι λύση η διακυβέρνηση από ένα κόμμα με ένα άλλο συμπλήρωμα, η χώρα έχει ανάγκη από τη συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης ότι μπορεί μόνος του; Αναλογίζεται την ευθύνη που αναλαμβάνει;» διερωτήθηκε και κάλεσε τους πολίτες να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς στις επόμενες εκλογές.

Επίης, χαρακτήρισε αστειότητες την κριτική που ασκήθηκε σχετικά με το ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη στήριξε τις θέσεις της κυβέρνησης στο θέμα του ΕΣΡ. Ανέφερε ότι η θεωρία περί πολιτικής συναλλαγής είναι χυδαία επίθεση κατά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Με τη στάση μας υποχρεώσαμε και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να υποχωρήσουν και να συμβιβαστούν» υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά τη κόντρα στην Κεντροαριστερά και όσα ακούγονται για τον Ευ. Βενιζέλο η κ. Γεννηματά προσπάθησε να υποβαθμίσει τη διαφοροποίηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για παρεξήγηση που δεν αφορά κανέναν.

Χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη Ομπάμα, αλλά πρόσθεσε «θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να περιμένουμε τον μάγο με τα δώρα και ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί και να ζητήσει την κοινωνική συναίνεση πάνω σε ένα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».Σχόλια