Γεννηματά: Πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας

Γεννηματά: Πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το χθεσινό σχετικό της άρθρο ανέφερε: «Από τη ημέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχω πάρει εντολή για το κάλεσμα της κεντροαριστεράς, είπε η Φώφη Γεννηματά στο Mega σχολιάζοντας το χθεσινό σχετικό της άρθρο.

«Όλους τους καλούμε και τον κ. Θεοδωράκη. Πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι στην βάση μιας συμφωνίας ενός προγραμματικού πλαισίου κάνεις αναγκαίους συμβιβασμούς. «Το θέμα είναι να συγκροτηθεί ο δικός μας χώρος» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στο Mega.

Παράλληλα, Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η πρόσκληση αφορά και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος επίσης ζητά τη σύσταση ενιαίας παράταξης στην κεντροαριστερά, η κα Γεννηματά τονίζει ότι απευθύνει ευρεία πρόσκληση, η οποία δεν αφορά τα όρια του ΠΑΣΟΚ και τα εσωτερικά του ζητήματα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη ΝΔ του κ Μητσοτάκη, τόνισε ότι «έχουμε ριζικές, ιστορικές, πολιτικές, διαφορές με την δεξιά».

Σε ότι αφορά το κεφάλαιο «Λεωνίδας Γρηγοράκος» και την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι με τις δηλώσεις του – πως εν ενεργεία βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπορούν να πάνε στη ΝΔ – υπονόμευσε τη συνοχή και την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Υπογράμμισε πάντως πως ο κ. Γρηγοράκος δεν έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ αλλά από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σχόλια