Γεννηματά : Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να κουνάς το δάχτυλο όταν έχεις οδηγήσει τη χώρα ξανά στην ύφεση

Γεννηματά : Θέλει πολύ μεγάλο θράσος να κουνάς το δάχτυλο όταν έχεις οδηγήσει τη χώρα ξανά στην ύφεση

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά με αφορμή το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, δηλώνοντας πως το κόμμα της δεν πρόκειται να υπερψηφίσει σχέδιο νόμου που θα μειώνει εκ νέου τις συντάξεις και επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι θέλει πολύ μεγάλο θράσος «να κουνά το δάχτυλο».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη της στο δελτίο του MEGA υποστήριξε ότι το μνημόνιο που ο ίδιος συνομολόγησε με τους δανειστές δεν είναι το χειρότερο κι ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις απ’ αυτές που έχει συμφωνήσει ο ίδιος με τους Ευρωπαίους.

«Πήρε μια χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα και την οδήγησε στην ύφεση» τόνισε η κυρία Γεννηματά και αναφερόμενη στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα επισήμανε ότι «χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος όταν έχεις γυρίσει την πλάτη στη συνεννόηση να κουνάς το δάχτυλο στους άλλους».

«Αναλάβαμε πολύ μεγάλο βάρος και κόστος» είπε η Φώφη Γεννηματά και αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν το καλοκαίρι μετά το δημοψήφισμα και το πολεμικό κλίμα στις σχέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές. «Ήξερα ότι επειδή η αξιοπιστία Τσίπρα ήταν στο ναδίρ χωρίς συναίνεση με την αντιπολίτευση δεν ξεκινούσε διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά διεμήνυσε επίσης ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση συντάξεων και πως αν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να το αξιοποιήσει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, λέγοντάς τους πως «πιέζεται από την αντιπολίτευση».Σχόλια