Γεννηματά: Θέλουμε να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα κυβερνήσει

Γεννηματά: Θέλουμε να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα κυβερνήσει

Για υπουργούς της κυβέρνησης που υπηρέτησαν τα σενάρια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περί Grexit, μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και πώς θα υλοποιηθεί η συμφωνία, ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα πάρει ο πρωθυπουργός, και πως θα αξιοποιήσει αυτή την πρωτοφανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει. «Δεν έχουν δοθεί αυτές οι απαντήσεις», τόνισε.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι στράφηκε εναντίον της χώρας και δεν αποτέλεσε διαπραγματευτικό όπλο, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση, ενώ διερωτήθηκε ποιος είναι ο οδικός χάρτης, σημειώνοντας ότι στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μιλούν για εκλογές.

Ακόμη, η πρόεδρος της ΠΑΣΟΚ ζήτησε «συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι η χώρα δεν θα έρθει αντιμέτωπη με τις εκλογές, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία, εάν δεν έχει γίνει η πρώτη αξιολόγηση γιατί τότε θα έρθουν τα χρήματα για τη χώρα μετά την πρώτη αξιολόγηση και αν δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο ενός Grexit, η κ. Γεννηματά είπε ότι «το Grexit το έφερε στην πόρτα μας η κυβέρνηση με την απόλυτη ευθύνη των επιλογών της». «Προσπαθήσαμε όλοι μαζί να το απομακρύνουμε από την πόρτα μας, στην αυλή μας. Αλλά είναι εκεί και καραδοκεί».

Σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, η κ. Γεννηματά διευκρίνισε ότι το ένα σκέλος αφορά στον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση, ενώ ως δεύτερο σκέλος περιέγραψε την ανάγκη «να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα κυβερνήσει».

«Η χώρα χρειάζεται πολιτικό χρόνο, και θα πρέπει ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί με τον πολιτικό χρόνο που έχει ανάγκη η Ελλάδα και να τον αξιοποιήσει, και να σταματήσει να ασχολείται με τον πολιτικό χρόνο που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Συνεχίζοντας κάλεσε την κυβέρνηση «αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να το πει» και έκανε λόγο για ύπαρξη «εθνικού σκοπού».

Κλείνοντας υποστήριξε ότι πρόκειται για «τεράστιο έλλειμμα, αν δεν μπόρεσες έξι μήνες να διαπραγματευτείς σκληρά και να διαμορφώσεις εσύ τους όρους της συμφωνίας» και κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της».Σχόλια