Γεννηματά- Θεοδωράκης: Απόφαση για σύσταση κοινής επιτροπής διαλόγου

Γεννηματά- Θεοδωράκης: Απόφαση για σύσταση κοινής επιτροπής διαλόγου

Τη σύσταση κοινής επιτροπής αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Στόχος των ατόμων που θα προταθούν από τα δύο κόμματα είναι να φτιάξουν ένα κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών για να συζητήσουν τα αποτελέσματα.

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Το θέμα είναι να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, όχι να να ενώσουμε μηχανισμούς. Συμφωνήσαμε στην ίδρυση Επιτροπής που δεν θα έχει κανένα κόμμα πλειοψηφία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα», ανάφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τονίζοντας ότι ο στόχος των δύο παρατάξεων είναι να δουν αν προτίθενται να ενωθούν μαζί τους νέα πρόσωπα.

«Ο διάλογος αυτός θα είναι τεράστιος. Η επιτροπή θα ξεπερνά τα κόμματα μας», συμπλήρωσε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού, καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις να συστρατευθούν μαζί τους.

Όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις» και «ο κεντρικός μηχανισμός της Ένωσης Κεντρώων δεν συμβαδίζει με αυτό που λέμε μεταρρυθμιστές προοδευτικοί».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «σήμερα έγινε το πρώτο βήμα». «Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του Ελληνικού Λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί», συμπλήρωσε η Φώφη Γεννηματά.

Σχόλια