Γεωργία: Η Ρωσία παραβίασε με ελικόπτερο τον εναέριο χώρο μας

Γεωργία: Η Ρωσία παραβίασε με ελικόπτερο τον εναέριο χώρο μας

Η Γεωργία κατηγορεί τη Ρωσία ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της με στρατιωτικό της ελικόπτερο, κάνοντας λόγο για προκλητικό γεγονός, το οποίο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το γεωργιανό υπουργείο Άμυνας, ρωσικό ελικόπτερο τύπου Mi-8 «ξεπέρασε τη γραμμή των κατεχόμενων γεωργιανών εδαφών», δηλαδή τα σύνορα της φιλορωσικής αποσχισθείσας γεωργιανής επαρχίας της Νότιας Οσετίας με την υπόλοιπη Γεωργία, και αποχώρησε μετά από λίγα λεπτά.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, διά μέσου του υπουργείου Άμυνάς της, αρνήθηκε ότι παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της Γεωργίας.

Σημειώνεται ότι οι Νότια Οσετία και Αμπχαζία, επαρχίες της Γεωργίας οι οποίες έχουν κηρύξει την «ανεξαρτησία» τους με την υποστήριξη της Ρωσίας, θεωρούνται από την Τιφλίδα ως κατεχόμενο από τη Ρωσία εθνικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είχε πολεμήσει με τη Γεωργία επί πέντε ημέρες τον Αύγουστο του 2008, εκδιώκοντας τον γεωργιανό στρατό από το έδαφος των δύο επαρχιών.Σχόλια