Γεωργιάδης: Θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη μέρα – Αν δε βγω αρχηγός, θα υπηρετήσω τον ηγέτη της ΝΔ με αφοσίωση

Γεωργιάδης: Θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη μέρα – Αν δε βγω αρχηγός, θα υπηρετήσω τον ηγέτη της ΝΔ με αφοσίωση

«Θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη ημέρα» σχολίασε για τις εσωκομματικές εκλογές ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM». «Τη ΝΔ την αγαπάμε και μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία για να την κάνουμε μεγαλύτερη, όχι μικρότερη», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε και ότι ακόμη και εάν δε βγει εκείνος αρχηγός, θα υπηρετήσει τον ηγέτη της ΝΔ με πίστη και αφοσίωση: «Εγώ δεσμεύομαι, με όλη την ένταση των ιδεών μου, ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εγώ θα το σεβαστώ απολύτως, και εάν δεν είμαι εγώ αρχηγός – διότι προσδοκώ να είμαι – θα υπηρετήσω τον όποιον αρχηγό επιλέξουν οι νεοδημοκράτες, με πίστη και αφοσίωση και χωρίς καμία γκρίνια».

Σε ερώτηση για τον ιδεολογικό προσανατολισμό που θα έχει μια ΝΔ, υπό την αρχηγία του, εάν εκλεγεί πρόεδρός της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δε χαρακτηρίζει ο αρχηγός την ιδεολογία της ΝΔ. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι σταθερή, είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα. Αυτό δεν αλλάζει. Αλίμονο, εάν ο αρχηγός μπορεί να αλλάζει την ιδεολογία της ΝΔ. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι γνωστή, δεν αμφισβητείται και είναι αποδεκτή απ’ όλους μας». «Το μόνο που μπορεί να αλλάξει ο αρχηγός είναι το ύφος, την μαχητικότητα, τον τρόπο διεκδικήσεως των ιδεών στην κοινωνία» πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία του κόμματος, εκτός από το όραμά του για τη ΝΔ, θα παρουσιάσει και το όραμά του για την Ελλάδα, καθώς «Ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα υποψήφιος πρωθυπουργός». «Δεν μπορεί το όραμά μας για την Ελλάδα να εκφράζεται μόνο από την τρόικα, από τους ξένους.
Πρέπει να παρουσιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα και έχω σκοπό, μέσα στην προεκλογική περίοδο, να παρουσιάσω το πρόγραμμα και το όραμά μου για την Ελλάδα, εάν γίνω πρωθυπουργός – γιατί όταν εκλέγεις τον αρχηγό της ΝΔ, εκλέγεις ενδεχομένως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας – με όσο γίνεται πιο καθαρές θέσεις», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Αναφερόμενος στο όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για «ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, που θα επιτρέψει να σπάσουμε το κατεστημένο, το εσωκομματικό και την ιδέα ότι το κόμμα είναι κλειστό, για την Ελλάδα ένα όραμα μεταρρυθμιστικό, πολύ πέραν του μνημονίου».

Σε ερώτηση για τη στάση γενικώς των βουλευτών της ΝΔ αυτήν την περίοδο, έναντι των υποψηφιοτήτων, καθώς και για τη στάση του κ. Βορίδη, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Πιστεύω, ότι αυτή τη στιγμή, καλό είναι οι βουλευτές να μην εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία. Και θα σας πω και γιατί. Επειδή, ο μείζον στόχος είναι η ενότητα, εάν εμπλακεί η κοινοβουλευτική ομάδα σε αυτή τη διαδικασία, όποιος και να κερδίσει αύριο θα έχουν δημιουργηθεί πληγές. Εγώ θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη μέρα». «Ο κ. Βορίδης έχει κάνει την επιλογή του. Είναι μακριά από αυτή τη δική μου προσπάθεια. Δεν το λέω έτσι με αιχμή. Είναι δική μου επιλογή να κριθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, κανένας άλλος», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την εκτίμησή του για όλους τους συνυποψηφίους του και ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά της δικής του υποψηφιότητας: «Πιστεύω, λοιπόν, ότι αν εγώ τα καταφέρω, αν οι νεοδημοκράτες με επιλέξουν, το μήνυμα που θα έχει δοθεί στην κοινωνία είναι, ότι εφόσον τα κατάφερε ο Άδωνις, που είναι ένας από μας, μπορεί να ονειρεύεται να το κάνει ο καθένας από εμάς, δεύτερον, ότι μπορεί να εκφράσω καλύτερα από κάθε άλλον το αίτημα της κοινωνίας για μια διαφορετική ΝΔ, πέρα από μηχανισμούς, τζάκια και βαρονίες και πιστεύω ότι επειδή έχω αποδείξει από τις υπουργικές μου θητείες ότι είμαι αποτελεσματικός, αυτά που σας λέω θα τα κάνω, θα τα κάνω πράξη».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι έλκει την καταγωγή του από τη Μακεδονία και απευθυνόμενος προς τους Μακεδόνες σημείωσε ότι «εάν ψηφιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφιστεί ένας Μακεδόνας», ενώ υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα ξεκινά την επίσημη περιοδεία του από τις Σκουριές και τη Χαλκιδική.

«Για τις Σκουριές ο συμβολισμός είναι πάρα πολύ σαφής. Εγώ τάσσομαι ξεκάθαρα υπέρ των επενδύσεων, υπέρ των θέσεων εργασίας, υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, δε θα με φοβίσουν αυτοί που κάνουν φασαρίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα ο αγώνας των μεταλλωρύχων δικαιώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απεφάνθη ότι όλες οι κατηγορίες του κ. Σκουρλέτη για τη βλάβη στο περιβάλλον, κρίθηκαν από το ΣτΕ, έωλες. Και θέλω να ξέρει ο κόσμος, ότι όπου υπάρχουν δύσκολα ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι παρών, όπως ήταν μέχρι τώρα».



Σχόλια