Γερμανία: Αναγκαία η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Γερμανία: Αναγκαία η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Στην αναγκαιότητα συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκαν εκ νέου αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης, σε νέες τους δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφέρθηκε στην ανάγκη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι η παρουσία του Ταμείου είναι θεμελιωμένη στα σχετικά νομικά κείμενα της συμφωνίας του Αυγούστου.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, σημείωσε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι όπως έχει καταγραφεί στη δήλωση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου», ενώ επανέλαβε ότι «επιθυμούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα».

Αναφερόμενη δε στις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης μη συμμετοχής του ΔΝΤ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει, και αντ’ αυτού παρέπεμψε στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος: «Βρισκόμαστε τώρα στην πρώτη δόση του προγράμματος βοήθειας. Πρέπει να δεχτούμε ότι δε θα ολοκληρωθούν όλα αυτό το χρόνο, ώστε να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά θα πάμε στον επόμενο χρόνο. Το ίδιο το ΔΝΤ έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι θα ανακοινώσει τότε, με αυτή την αξιολόγηση, την απόφασή του. Δεν θέλω να μπω σε εικασίες τώρα, ας περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.Σχόλια