Γερμανία: Εκκενώνεται και συναυλιακός χώρος στο Αννόβερο

Γερμανία: Εκκενώνεται και συναυλιακός χώρος στο Αννόβερο

Στην εκκένωση της TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», προχώρησαν οι αρχές της Γερμανίας, μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας – Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας».

Ωστόσο, δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για τον συναυλιακό χώρο.

Πάντως, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ενδέχεται οι αστυνομικές αρχές να έχουν εντοπίσει ένα ασθενοφόρο γεμάτο εκρηκτικά.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κάποιος. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Στο μεταξύ στο στάδιο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία, ενώ οι θεατές έχουν ήδη αποχωρήσει. Επισημαίνεται ότι η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο.

Σύμφωνα δε με το dpa το οποίο επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν.Σχόλια