Γερμανία: Κατανοούν την απόφαση Τσίπρα για εκλογές οι κυβερνητικοί εταίροι

Γερμανία: Κατανοούν την απόφαση Τσίπρα για εκλογές οι κυβερνητικοί εταίροι

Απολύτως σύμφωνα με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να προχωρήσει στη διενέργεια εκλογών εμφανίζονται τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Rheinische Post.

«Αν δεν διαθέτει πλειοψηφία, δεν μπορεί να περάσει με σιγουριά τα συμφωνηθέντα προαπαιτούμενα. Γι’ αυτό πρέπει κανείς να δείξει κατανόηση προς τον Τσίπρα», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης για θέματα προϋπολογισμού Έκχαρτ Ρέμπεργκ. «Είναι σημαντικό μετά τις εκλογές να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Είναι κατανοητό ότι ο Τσίπρας απευθύνεται ξανά στον λαό με εκλογές. Θα χαιρέτιζα τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού με ευρύτερη πλειοψηφία και τη συμμετοχή φιλοευρωπαϊκών κομμάτων», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κάρστεν Σνάιντερ.

Ο Σνάιντερ έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «και η νέα ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται από τους όρους που συνδέονται με την παροχή οικονομικής βοήθειας».Σχόλια