Γερμανία: Νέο Μπατακλάν σχεδίαζε ο 22χρονος Σύρος πρόσφυγας που συνελήφθη

Γερμανία: Νέο Μπατακλάν σχεδίαζε ο 22χρονος Σύρος πρόσφυγας που συνελήφθη

Επιθέσεις ανάλογες εκείνων στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει o Σύρος πρόσφυγας που συνελήφθη στη Γερμανία μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών σε διαμέρισμα στην πόλη Τσέμνιτς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Πρόκειται για τον 22χρονο Τζαμπέρ Αλμπκρα, πρόσφυγα από τη Συρία, που είχε διαφύγει της σύλληψης στη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής στο διαμέρισμά του.

«Με βάση όσα γνωρίζουμε, οι προετοιμασίες στο Τσέμνιτς ήταν ανάλογες της προετοιμασίας για τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.

Την ίδια ώρα, ο Γιεργκ Μικέλις, πρόεδρος του ανακριτικού γραφείου του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας, δήλωσε από την πλευρά του ότι ο 22χρονος πρόσφυγας πιθανότατα εμπνεύστηκε τα σχέδιά του από το Ισλαμικό Κράτος. «Η συμπεριφορά του υπόπτου δείχνει μια «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» Ισλαμικού Κράτους», είπε ο κ. Μικέλις.

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2015 στο Παρίσι, βομβιστές και ένοπλοι του ISIS είχαν σκοτώσει 130 ανθρώπους, ενώ η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη και για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, τέσσερις μήνες αργότερα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι.Σχόλια