Γερμανία: Ο Γκάμπριελ θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση

Γερμανία: Ο Γκάμπριελ θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και να ενισχύσει τις σχέσεις με τον στενότερο σύμμαχο της Γερμανίας εκτός Ευρώπης, λίγες μέρες αφότου ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε εκ νέου τις πολιτικές του Βερολίνου.

Ο Γκάμπριελ είπε ότι προσδοκά σε «καλό, ανοικτό και φιλικό» διάλογο με τον Ρεξ Τίλερσον, του οποίου ο διορισμός ως υπουργός Εξωτερικών εγκρίθηκε από την αμερικανική Γερουσία χθες, και πρόσθεσε ότι η Γερμανία αναζητά απαντήσεις για τη νέα εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, τη σχέση της με το ΝΑΤΟ και άλλα σημαντικά θέματα.

«Ο κόσμος δεν θα περιμένει εμάς. Υπάρχουν επείγοντα θέματα στην παγκόσμια ατζέντα για τα οποία η Γερμανία και η Αμερική, καθώς και η Ευρώπη και η Αμερική, θα πρέπει να συντονιστούν στενά», είπε σε δήλωσή του ο Γκάμπριελ, προσθέτοντας, «Η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ μεγαλύτερη από μια ωφέλιμη συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, αλλά χωρίς καλές και έμπιστες σχέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων αυτών, δεν θα πάει καλά».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια