Γερμανία: «Ουσιώδες αποτέλεσμα» η συμφωνία – Θέλουμε να την μελετήσουμε περαιτέρω

Γερμανία: «Ουσιώδες αποτέλεσμα» η συμφωνία – Θέλουμε να την μελετήσουμε περαιτέρω

Η γερμανική κυβέρνηση καλωσόρισε τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους των Θεσμών, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «ουσιώδες αποτέλεσμα», ωστόσο πρόσθεσε ότι το Βερολίνο πρέπει να μελετήσει περαιτέρω τη συμφωνία πριν αποφασίσει να τη θέσει προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο, και ότι θα πάρει θέση «έως το τέλος της εβδομάδας».

«Εάν σκεφθείτε πού βρεθήκαμε τους τελευταίους μήνες σε αυτή τη συζήτηση, πρόκειται για ουσιαστικό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει «λογικά και σημαντικά» μέτρα.

«Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν εποικοδομητική και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε μια ατμόσφαιρα που δεν είχαμε βιώσει τους περασμένους μήνες», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ.

«Άρα μπορεί κανείς να πει ότι η συμφωνία πάει προς τη σωστή κατεύθυνση», κατέληξε για το θέμα.

Ακόμη, ο κ. Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε πως η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

«Αντάλλαξαν επιχειρήματα αλλά χωρίς ο τόνος να είναι έντονος, όπως ανέφεραν ορισμένες γερμανικές εφημερίδες», υπογράμμισε ο ίδιος σχετικά.Σχόλια